søndag 27. september 2009

Walk-in closet!

Noe av det vi likte best med dette huset var kottet/boden mellom to av soverommene i andre etasje. Vi så jo umiddelbart at det ville bli et perfekt walk-in closet. Ikke så stort og fancy som i amerikanske filmer, kanskje, men absolutt midt i blinken for oss! Men det måtte gjøres litt. Slik så det ut da vi var på visning her:



Første steg var å male vegger og tak hvite, pluss at vi selvsagt slipte gulvet der inne, også. Deretter har vi satt inn garderobeskap fra Ikea, hvite Pax-stammer med og uten dører. Etter iherdig jobbing for å få hengt opp de siste skapene i ettermiddag og kveld, ser det slik ut:



Foran de høye skapene er det gardiner i bomullsvoile, også fra Ikea (jeg gadd ikke å sy selv, gardiner er så kjeeeedelig!). På toppen av skapene er det plass til kofferter, ekstra dyner osv.

Sett fra motsatt ende av rommet (dør i begge ender):



Skapene over døra hang vi opp i dag. Fytterakker'n for et styr! Men det ble bra til slutt.

Og inne i kroken som er skjult bak skapene på forrige bilde:



På grunn av trappa som kommer opp og skrår gulvet (skimtes helt nærmest på før-bildet) måtte vi ha vegghengte skap her. Vi gikk for 35 cm dybde så de ikke skulle bli så dominerende. Tilsvarende skap over døra. Vi måtte ha litt avstand mellom de høye skapene og de vegghengte på grunn av en loftsluke som vi må kunne komme til.

Jeg er knallfornøyd med resultatet! Det gjenstår selvsagt litt småpirk, dører og karmer skal males - karmene i standard listfarge og dørene i en knallfarge - Bekväm-krakken skal males rød for å matche knottene på skapene, og vi skal bytte ut lampen. Vi skal også ha opp et speil eller to på veggen der lampen henger. Men den store jobben er gjort, og i morgen skal vi finne ut hva som skal hvor i skapene. Hurra!

torsdag 24. september 2009

Blomster igjen

Jeg bare måtte ha denne vasen på Ikea forrige dagen. Deilig med litt blomster i stua igjen! Orkidéene mine lever og har det fint, men har ikke akkurat fått den beste pleien i sommer, så de fleste har avblomstret. Da er det greit å plukke med seg noen snittblomster hjem.




onsdag 23. september 2009

Design

Nå er jeg ganske fornøyd med utseendet på bloggen. Tror jeg. Vi får se hvor lenge det varer. ;)

mandag 21. september 2009

Stua begynner å ta form

Natt til søndag fikk vi tapetsert spisekroken i stua, så nå begynner det absolutt å ta form her. Det mangler dekklister i eik langs listene - parketten er lagt oppå et gammelt tregulv, og ettersom tidligere eiere ikke var av den utpreget nøye sorten, sitter de gamle (og stygge) gulvlistene fast innenfor parketten. Vi har gjort så godt vi kunne med de gamle listene, men det er nå fortsatt en del fastmalt dritt som vi rett og slett ikke får vekk... Det synes heldigvis ikke så godt når de er hvitmalte. Men altså - vi må ha dekklister for parkettkantene over. De som var her var stygge og flekkete, så vi må kjøpe nye. Det gjenstår også å male en krok der det er panel på veggene, men det haster heller ikke. Et par bilder av tapetet, som vi er knallfornøyd med:





Veggfargen er egghvit (0502Y), og er matchet til fargen i tapetet. Sistnevnte er trykket på et litt skimrende papir, som reflekterer lyset fint i den litt mørke spisekroken.

mandag 14. september 2009

Jeg slår et slag for grønnkålen

Av en eller annen grunn er det vanskelig å finne grønnkål (eng. "kale") i norske matbutikker. Det er rart. Det er nemlig en grønnsak som tåler frost, vokser fort og er utrolig sunn og næringsrik. Den inneholder mye jern, antioksidanter og vitaminer (spesielt K-vitamin).



I tillegg til at den er god, så klart. I dag fant jeg grønnkål på Meny, og kjøpte selvsagt med en pakke. Den ble stekt i litt smør sammen med chili, ingefær og hvitløk, og servert sammen med søtpotetmos og svinekoteletter. Grønnkålen var det første som forsvant fra alle tallerkener. Jeg tror jeg må ned etter mer i morgen...

søndag 13. september 2009

Barnerom på gang!

Endelig har jeg kommet i gang med å male barnerommet. Det skal bli et landskap med himmel og gressbakker, med skyer på himmelen, sauer og diverse andre dyr litt rundt omkring på bakkene, ballonglampe i taket og forhåpentligvis et grønt "gressteppe". For sistnevnte har jeg bestemt meg for hva jeg vil ha før jeg har funnet det i butikk, og det er jo sjelden noe sjakktrekk. Men før eller senere finner jeg nok noe jeg liker. Et par bilder av "a work in progress":





Det nydelige, nyslipte originale tregulvet er gjemt under malerpapp for anledningen, men det skal nok vises frem ved en senere anledning. På veggene har vi brukt "veggfornyer", med et heller begredelig resultat. Det var noe herk å jobbe med, og resulterte i masse bobler da vi malte over med grunning. Dermed droppet vi det i de øvrige rommene, og gikk for rullesparkel i stedet.

For å få til bakkene pent har jeg brukt en spesialmaskeringstape fra Tesa, den kan absolutt anbefales hvis man skal prøve seg på å male figurer på vegg!

Lammegryte

I dag skulle vi egentlig ha en ordentlig lammetagine, men det ble det ikke tid til siden vi ikke kom i gang med oppdeling av det hele lammelåret vårt før i 6-tiden. Dermed endte vi opp med en improvisert tagine-aktig gryte i stedet. Den var så god at jeg må ha oppskriften til senere.

LAMMEGRYTE
2 løk, grovhakket
Noen fedd hvitløk
ca 400 g lammekjøtt uten bein
2-3 gulrøtter i skiver
6-7 champignon delt i fire
En neve svisker
3-4 ss karamelisert løk
Vann til passelig konsistens
Lammebuljong

Brun løk og hvitløk, ha så i kjøttet og la det brunes lett. Bland inn karamelisert løk og rør godt, ha så i vann og buljong til konsistensen er passelig. Rør inn gulrøtter og svisker. La det koke i 5-10 minutter før soppen slenges i. Kok i 10-15 minutter til, gjør klar couscous i mellomtiden.

søndag 6. september 2009

Nytt og uferdig design

Jeg nærmer meg noe jeg liker, men må fremdeles pirke litt. Det dumme med å velge en ferdigmal er at man må lete så lenge for å endre den minste lille ting.

lørdag 5. september 2009

Pastamiddag

Her i huset spiser vi sjelden pasta, men når det skal gå fort er det jo veldig grei mat. I kveld prøvde jeg meg på en ny kombinasjon, og den ble god!

PASTA MED BACON OG SNØFRISK
250 g fersk spaghetti
120 g tørrsaltet bacon (Finsbråten bruker vi)
1 rødløk
4-5 sopp av noe slag
Et par hvitløksfedd
Et par teskjeer sambal (eller fersk chili om man har)
1 pk Snøfrisk naturell
Hakket persille

Kok spaghettien som anvist. Samtidig stekes bacon skåret i firkanter sprøtt i stekepanne, før man har i hvitløk, rødløk, sopp og sambal og lar det surre til de er passelig stekt. Når pastaen er klar heller man av vannet, heller over baconblandingen, en pakke Snøfrisk og hakket persille og blander godt til osten er godt fordelt. Voila! Middag på bordet.

fredag 4. september 2009

Quesedillas til kvelds

Nydelige quesedillas til kvelds i dag, med oppskrift fra hemmelig kilde. Lages som følger:

QUESEDILLAS
Tortillas
Revet ost
Salsa
Evt rester av kjøtt, bønner e.l.

Varm tortillasene lett i stekepanne over middels varme til de er myke og lette å håndtere. Ha på revet ost (jeg foretrekker skikkelig cheddar, som de til min store lykke har begynt å selge på Kiwi, Meny og Ultra, den heter Cathedra extra mature cheddar) og evt kjøtt/bønner på halve tortillaen og brett over resten så du har en halvmåne. La ligge i panna til osten har smeltet, snu et par ganger så den ikke blir for godt stekt på en side. Når osten er klar åpner man og legger på litt salsa.

SALSA MEXICANA
1/2 løk eller en hel liten
2 tomater
En god bunt frisk koriander
1 chili (jeg foretrekker rød)
Saften av en halv lime (omtrent)

Finhakk løk, tomater, chili og koriander og bland det sammen. Ha over limejuicen og la det marineres i kjøleskap i noen timer før servering.

Midlertidig...

Midlertidig utseende, midlertidige farger og midlertidige innlegg. Jeg får bloggen opp og går, og så får vi se hvordan den blir seende ut etterhvert!