søndag 22. juli 2012

Sommerprosjekter og normalitet

Jeg har et stort behov for normalitet i dag. Tankene går stadig til det som skjedde for et år siden, de som var der og de som ventet forgjeves på gode nyheter om sine egne, og NRK står på i bakgrunnen når storesøster er andre steder enn i stua, men jeg trenger også å kjenne at det nå er 22. juli 2012 - ikke 22. juli 2011. Fremtiden må være mitt fokus, særlig her jeg sitter med en sprell levende baby på puppen.

Så derfor blogger jeg om noe høyst hverdagslig og trivielt i dag, nemlig nyryddete og fine hyller i kjøkkenskapene. Skapene er  ryddet og organisert, og noen nye glass er kjøpt inn, slik at litt flere tørrvarer har fått et fast tilholdssted i hyllene. De håndskrevne klistrelappene jeg hadde på de gamle glassene er erstattet av Dymo-skrevne. Og glasset med grøtris har fått oppskriften på risengrynsgrøt på magen - praktisk, ettersom vi stort sett bare spiser den typen grøt noen ganger midtvinters.






De åpne hyllene som var her fra forrige eier har også fått en opprydning, og flere kokebøker har fått plass. Bedre plassutnyttelse, rett og slett, og lettere tilgjengelige kokebøker. Win-win!


Billy-hyllene i stua har også fått en liten "facelift". Jeg har satt i platene som fulgte med glassdørene for å skjule virrvarret av leker, puslespill og bøker som har tilholdssted i hyllene bak. Men de hvite flatene ble veldig skrikende, så jeg kjøpte en tapetrull på tilbud på Maxbo og hang opp med dobbeltsidig tape. Jeg synes det ble veldig bra!




torsdag 5. juli 2012

Banan- og havrevafler

Lillejenta ønsket seg vafler i forbindelse med besøk i går, men vår "vanlige" vaffeloppskrift er lite melkefri-vennlig med masse smør, melk og rømme, så da måtte jeg tenke litt nytt. Og tanken på at vaflene godt kunne være nogenlunde sunne på en vanlig onsdag var også tilstede. Så da lekte jeg meg litt, og resultatet ble bra! Ihvertfall om man liker myke vafler - tror det er vanskelig å få disse sprø.

Banan- og havrevafler

1 godt moden banan, most
3 egg
1 ts salt
1 ss agavesirup (kan nok fint erstattes med annen søtning, evt droppes om man liker usøtede vafler)
3 ss kokosolje
1,5 dl havregryn
2 dl speltmel
1 ts bakepulver (1/2 holder nok)
1 dl rismelk
En skvett vaniljeekstrakt, evt vaniljesukker eller vaniljepulver

Bland most banan, egg, agave, vaniljeekstrakt og kokosolje. Rør inn salt, havregryn, mel og bakepulver. Spe med rismelk til passe konsistens, tilsett evt mer mel eller melk om nødvendig. La røren svelle i en halvtimes tid så havregrynene blir myke og fine. Stek i vaffeljern. Spis! Denne oppskriften ga 7 litt tykke vafler her.

Om du skal bestille varer fra iherb for første gang, bruk gjerne min kode ISE306 for å få $5 i rabatt. Takk! :)