lørdag 6. juli 2013

Siesta-fiesta

Vi har fått en ny stol! En vaskeekte Siesta! Med understell av lyst tre og puter av lyst skinn. Gammel og god, og godt brukt. Skinnet på putene bærer preg av å ha stått i sollys store deler av sin levetid, og skammelen var en gammel katts favorittsovested de siste årene han levde. De er med andre ord ikke så veldig pene, putene. Min første tanke var at det skulle holde å vaske dem godt og sette dem inn med skinnpleiemiddel, men de originale putene er rett og slett litt for slitne. Nye puter koster 10 000 kr - heller ikke et reelt alternativ just nu. Så hva gjør man?

Svigermor satte meg på tanken av å bytte skinnet. Egentlig var planen å dra innom Granberg garveri neste gang vi drar vestover, men så er jeg jo av den litt utålmodige typen... Så da jeg kom over et digert skinn på restebordet på Stoff&Stil, til den nette sum av 425 kr, var jeg ikke vond å be. Jeg var egentlig på jakt etter møbelstoff av ull for å sy helt nye puter, men jeg fant ikke noe jeg likte. Dermed fikk den flate kua være med oss hjem.

Det er nok skinn til å bytte "toppen" på alle putene, samt hele nakkeputen. (Dæven, så stor en hel ku er!) I går hoppet jeg i det og startet med det enkleste først - skammelputen. Klippet til (med min ekstremt skarpe og gode Craftools-skinnsaks, kjøpt på eBay i fjor for en billig penge), lagde hull til knappene og sydde i vei. Jeg tror aldri jeg blir noen stor skinnsyerske, for det er noe HELT annet enn å sy i tøy, men det gikk måtelig bra, synes jeg. Det er ingen tvil om at det er en hjemmesnekra løsning, men hva gjør vel det? Det ser uansett ca tusen ganger bedre ut enn det som var der før, synes vi. Hva synes dere?





Det nye skinnet har selvsagt ikke nøyaktig samme nyanse som det gamle, og det ville nok vært vanskelig å treffe helt uavhengig av restebord-tilhørighet. Men undersiden synes ikke så godt, og jeg har aldri hatt ambisjoner om å få det til å se originalt ut. Knappene fikk seg en liten forfriskning ved hjelp av litt superlim og noen stoffbiter. 

Selve stolen gjenstår, og jeg er spent på hvordan det prosjektet går. Jeg tar nakkeputen først, den er nokså enkel. Jeg får det vel til på et vis, tenker jeg. Blir det helt krise, får jeg heller sy ullputer senere. Tror det kan bli kult, det også!