torsdag 27. mai 2010

Wilma Wonka


Dagens prosjekt i prøvekjøkkenet var hjemmelaget, økologisk, "rå" sjokolade. Jeg kom over denne siden for et par måneder siden, og her om dagen klarte jeg ikke å dy meg mer, og sendte inn en bestilling. I dag kom ingrediensene, og jeg måtte selvsagt prøve med én gang! Så hermed kaller jeg meg selv Wilma Wonka, fritt etter min barndomshelt ved navn Willy. Sjokoladefabrikk blir det nok ikke helt enda, selv om jeg godt kunne tenke meg en liten sjokoladebekk på kjøkkenet, men sjokolade til eget forbruk tror jeg vi skal klare å lage fremover! Raskt, enkelt og utrolig godt. Første forsøk besto av 1 del kakaosmør, 2 deler kakaomasse, en god teskje honning, en god teskje agavesirup, en liten teskje yaconsirup, vaniljefrø og noen få saltkorn. Selve kokkeleringen var unnagjort på 10 minutter, og etter et par timer i kjøleskapet var de klare til å nytes. Jeg tror min skjønne venninne og turkamerat Bibliotekarspira kan signere på at resultatet ble spiselig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar