torsdag 5. juli 2012

Banan- og havrevafler

Lillejenta ønsket seg vafler i forbindelse med besøk i går, men vår "vanlige" vaffeloppskrift er lite melkefri-vennlig med masse smør, melk og rømme, så da måtte jeg tenke litt nytt. Og tanken på at vaflene godt kunne være nogenlunde sunne på en vanlig onsdag var også tilstede. Så da lekte jeg meg litt, og resultatet ble bra! Ihvertfall om man liker myke vafler - tror det er vanskelig å få disse sprø.

Banan- og havrevafler

1 godt moden banan, most
3 egg
1 ts salt
1 ss agavesirup (kan nok fint erstattes med annen søtning, evt droppes om man liker usøtede vafler)
3 ss kokosolje
1,5 dl havregryn
2 dl speltmel
1 ts bakepulver (1/2 holder nok)
1 dl rismelk
En skvett vaniljeekstrakt, evt vaniljesukker eller vaniljepulver

Bland most banan, egg, agave, vaniljeekstrakt og kokosolje. Rør inn salt, havregryn, mel og bakepulver. Spe med rismelk til passe konsistens, tilsett evt mer mel eller melk om nødvendig. La røren svelle i en halvtimes tid så havregrynene blir myke og fine. Stek i vaffeljern. Spis! Denne oppskriften ga 7 litt tykke vafler her.

Om du skal bestille varer fra iherb for første gang, bruk gjerne min kode ISE306 for å få $5 i rabatt. Takk! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar