Lillesøster har passert 6 mnd og jeg begynner å bli klar for å avlaste puppen litt i rollen som fulltids matprodusent. Vi har visst fått en mos-nekter til, viser det seg, så da blir det BLW igjen - baby-led weaning, eller barnestyrt mattilvenning, eller hva man nå velger å kalle det. De store favorittene så langt er skumpinner, usaltede riskaker, agurkskiver og dampede gulrotstaver. Men det er jo fint å variere litt, så i går prøvde jeg meg på kjeks. Babykjeks. Tanken var at de gjerne kunne smake godt for oss andre også, selv om de var babyvennlige - med andre ord fri for salt og sukker, passe grove og uten altfor mye gluten. Og jeg må vel i grunnen si at jeg synes at jeg lyktes! Jeg syntes ihvertfall de var gode med litt ridderost på, og lillesøster elsket dem!
BABYKJEKS
ca 20 stk
2 dl havremel
2 dl siktet spelt
0,5 dl havregryn
0,2 dl sesamfrø (jeg bruker sånne som ikke er polert)
0,5 dl kokosmel (kan fint erstattes av litt mer speltmel, vil jeg tro)
1 ts bakepulver
1 glass eplepuré til baby (125 g - jeg brukte Holle sin)
100 g kokosolje, smeltet
Bland sammen det tørre, bland inn eplepuréen og kokosoljen og bland til du har en fast deig som holder seg sammen. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse, og stikk ut kjeks (eller bruk pizzahjul/taggehjul og lag "pinner"). Legg på plate og stek i forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca 30 min. Mine sto i 35 minutter og er ørlite myke i midten, sprø i kantene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar