Dagens middag ble en tomatbasert fiskegryte med frossen torsk. Og den ble så god at jeg må dele oppskriften. Sunn og god januarmat!
FISKEGRYTE
2 løk, hakket
3-4 fedd hvitløk, hakket eller presset
En raus teskje hver av oregano og basilikum (tørket)
En god klype chilipulver
Et par teskjeer paprikapulver
1 boks hermetiske tomater (jeg bruker helst Mutti)
En splæsj ketchup
Skallet av en sitron
1 liten boks mais
Fiskebuljong etter smak
1 pakke frossen torsk (400 g)
1 liten, rød paprika, hakket
Løk og hvitløk stekes blankt i litt olje, krydderet haes så i og får steke med i et minutt eller så. Hell over tomatene, ha i ketchup og sitronskall og la koke litt. Smak til med fiskebuljong og ha i maisen (med lake). La det koke i 5 minutter før du har i fisken. Den bruker drøye 10 minutter på å tine i sausen. Når fisken er klar har du i paprika og lar den bli gjennomvarm. Serveres med ris og evt litt frisk basilikum og revet parmesan på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar