søndag 3. januar 2010

Kalkunrestemiddag

Vi er sikkert ikke de eneste som sitter igjen med en del kalkunrester etter jula, og her kommer mitt tips til å få brukt opp noe av kjøttet:

CHAPATI-WRAPS MED KALKUN I CURRYMAJONES

Chapatiene:
350 g sammalt hvete fin
1 ts salt
1 ss olje (vegetabilsk)
ca 2,5 dl vann

Bland sammen mel og salt, ha i oljen og smuldre deigen lett. Ha i vannet og elt til deigen er smidig, ca 5 minutter i maskin. Dekk til bolla og la deigen hvile i en halvtime. Del deigen i 8 emner, og kjevl tynt ut på melet underlag. Stekes i tørr stekepanne til de får brune flekker og begynner å blåse seg opp.

Currymajonesen:
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket eller presset
0,5 ts hver av malt cumin (spisskummen), korianderfrø og gurkemeie
2 dl kokosmelk
0,5 dl hønsebuljong (jeg brukte vann + halvannen teskje buljongpulver fra Oscar)
1 ts godt currypulver (jeg foretrekker Bolst's, men har ikke sett det i Norge, dessverre)

1 pose majones (Mills lettmajones eller Hellman's)
Kalkunrester

Stek løk og hvitløk i litt olje til det er lett brunet og mykt. Ha i krydderet og la det steke med i et minutt, før kokosmelk og buljong helles over. Kokes opp og får koke inn til det er tykt og kremete. Når det er litt avkjølt blandes det med majonesen. Skjær kalkunkjøtt i terninger og bland inn i majonesblandingen.

Ellers:
Tomater
Løk
Agurk
Lettristet kokosmasse (brunes kjapt i tørr panne)

Så er det bare å mekke wraps!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar