torsdag 11. august 2011

Popcorn og språkforvirring

Jeg klarer ikke å bestemme meg for om denne bloggen skal gå på engelsk eller norsk, så nå har jeg i grunnen landet på begge deler. Noe skriver jeg best om på engelsk, noe på norsk, og hvilket språk jeg tenker på varierer fra dag til dag. Så da får bloggen bli deretter. :)

Nok om det! Det har vært en lang sommer, på mange måter. Uvanlig lang ferie for meg, siden jeg er mellom jobber for tiden. Jeg har vel knapt hatt så lang ferie siden jeg gikk på ungdomsskolen. Deilig! Samtidig har det vært en vond sommer, med 22.7. Mange tanker og følelser å fordøye. Og en liten jente å ta seg av, en som er for liten til å skulle vite noe særlig om ondskap og forferdelse. En blanding av mye, med andre ord.

En ting har dog holdt seg gjennom hele sommeren, og det er min nyfunne begeistring for popcorn! Jeg har alltid syntes at popcorn var litt kjedelig, litt uinteressant i smaken. Men så plukket jeg opp et tips et sted om å bruke næringsgjær på popcornet - og bang, der var jeg frelst! Så her har det blitt poppet sikkert et par kilo popcorn siden mai. Og alle i familien liker det, både store og små.

Popcornet poppes som vanlig, vi har ikke micro og popper på gammeldags vis på komfyren. Jeg bruker rapsolje til å poppe i, men der gjør man akkurat som man vil. Mens poppingen pågår blander man krydderet:

3-5 ss næringsgjær
1 ts malt spisskummen (cumin)
1/2 ts salt
En liten klype chili - eller etter smak.

(Bruk gjerne min kode ISE306 hvis du handler fra iherb for første gang - se mer info i høyremargen!)


Dette blandes sammen og settes til side til popcornet er ferdig. Når det skjer, har man oppi 1-2 ss kokosolje/smør/annen olje i det ferdigpoppete popcornet og rister godt på kjelen til det smelter og har fordelt seg jevnt på alt. Dette er rett og slett for at krydderet skal feste seg på popcornet, heller enn å falle rett til bunns i kjelen. Deretter rister man på kjelen igjen, atter en gang for å fordele godsakene - og vips, så er det klart.



Næringsgjær er rikt på B-vitaminer av flere sorter, deriblant B-12, som jeg lett får mangel på. Kanskje det er derfor jeg liker det så godt? I tillegg er det mye folat i næringsgjær, så sånn sett er det fint å spise for kvinner i fruktbar alder. Dette er ikke aktiv gjær, så man blir ikke gående med boblende mage av å spise det, bare så det er sagt! Mest av alt liker jeg rett og slett smaken, og koser meg med popcornet mitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar