lørdag 5. desember 2009

Peanøtt- og sjokoladekjeks

NAM! Snekret sammen disse nettopp, lånte litt fra forskjellige oppskrifter. Og de ble gode! Det er lov med kjeks sånn i førjulstida, er det ikke?

PEANØTT- OG SJOKOLADEKJEKS
200 g smør
150 g peanøttsmør
100 g hvitt sukker
50 g mørk brunt sukker
50 g lys brunt sukker
1 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
2,5 dl saltede peanøtter
ca 180 g melkesjokolade

Rør smør og peanøttsmør mykt, ha i sukkeret og rør til det er kremete. Bland så i egget og rør det godt inn. Bland mel og bakepulver og rør det inn i smør- og eggmassen. Knus peanøttene (Jamie-metoden med peanøtter i en pose og et kjevle å slå løs med funker utmerket, særlig hvis man er litt irritert fra før!) og ha dem i deigen sammen med hakket sjokolade. Det funker sikkert fint med mørk sjokolade om man ikke er like gal etter melkesjokolade som meg.

Trilles ut til kuler på størrelse med valnøtter, og presses litt ned med en gaffel før steking. Stekes ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne.

Og det ble ikke noe bilde, mannen spiste opp alle sammen før jeg rakk å ta et.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar