Grønnkål med chili og hvitløk
passelig mye til to voksne
1 pk grønnkål - 6-8 store blader, delt i passelige biter
1 rød chili, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
Olje til steking
1 ss hoisinsaus
1 ss teriyakisaus
Jada, her blander man sauser som sikkert ikke er ment å blandes, men godt blir det. Stek chili og hvitløk lett i olje, pass på at det ikke svir seg. Tilsett så grønnkålen litt etter litt og rør til den faller sammen. Når all grønnkålen er klar blandes sausene i. Sleng evt i en spiseskje soyasaus (vi bruker tamari, som jeg synes smaker mer/bedre enn "vanlig" soyasaus) i tillegg hvis du liker saltsmaken.
I dag ble grønnkålen inntatt sammen med "plain white rice" (tomt for brun basmati, gitt) og laksefilet fra Rema som fikk seg en runde i ovnen sammen med litt soyasaus og sweet chili sauce. 3-åringens fiskestykke unnslapp de skumle sausene, og hun fikk sukkererter i stedet for grønnkål, for denslags skumle saker vil hun ikke smake på!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar