fredag 4. januar 2013

Kjøttboller med hemligheter

Høres ikke det spennende ut? Det syntes snart-4-åringen også, og gaflet i seg fem stykker. Helt uvitende om at hun i samme slengen spiste både "varme" gulrøtter, løk og hvitløk. (Hun har nemlig ikke helt skjønt poenget med varmebehandlede grønnsaker, og vil bare ha dem rå. Egentlig helt i orden, men det hadde jo vært greit om hun ihvertfall kunne smake på gryteretter og denslags...) Lillesøster likte dem også, kjøttbollene, jeg stekte et par til henne før jeg saltet farsen. Her ble de servert sammen med spaghetti, samt tomatsaus fra Meridian og stekt aubergine til oss voksne. Lillesøster fikk smake på aubergine også, men det var visst ikke like godt som kjøttboller... En liten carnivore må hun kanskje være? Uansett, oppskriften vil jeg ha til senere!

Kjøttboller med hemmelige grønnsaker

1 pk karbonadedeig (400 g)
1 liten eller 1/2 stor løk
1-2 hvitløksfedd
2 små gulrøtter (eller 1 stor)
1 liten pastinakk
Noen blader frisk basilikum
Salt og pepper

Riv løken, hvitløken, pastinakken og gulrøttene på et veldig fint rivjern, vi har et fra Microplane som funker suverent. Poenget (her i huset) er at det skal være så finrevet at det ikke synes når det er blandet med kjøttet. Tilsett finhakket basilikum, salt og pepper (drøy evt med saltet om kjøttbollene skal serveres til småttiser) og bland godt. Form til kjøttboller og stek i olje.



1 kommentar:

  1. Her i huset putter jeg babyspinat (lite smak, men mye godsaker) i hurtigmikseren og blander det i feks pasta. ;)

    SvarSlett