torsdag 3. januar 2013

...og så litt mer interiørinspirasjon

Etter romjulens lille stueforvandling, har jeg virkelig fått blod på tann. Det er gøy å finne gode innredningsløsninger! Mange av møblene vi har hatt her til nå har båret preg av at de i stor grad ble kjøpt inn til leiligheten vi bodde i tidligere, i en gård fra forrige århundreskifte, med tre meters takhøyde, mange store vinduer og nokså store rom. Etterhvert har vi følt at disse møblene ikke har passet så godt inn her vi bor nå, i et rekkehus fra 50-tallet, som på mange måter er fullstendig motsatt - standard takhøyde, mindre og færre vinduer, relativt små rom. Dessuten var hverken tid eller overskudd noe vi hadde allverdens av da vi overtok her for 3,5 år siden, vi kjøpte i mai og overtok i juli, og i tiden mellom hadde vi fullt opp med å selge leiligheten. I tillegg hadde vi en baby på 5 mnd, og i overlappet mellom kjøp og salg hadde vi mer enn nok med å få malt kilometervis med panel som hadde gulnet siden huset var nytt, pussing av gulv og diverse annen overflatebehandling. Ting måtte skje fort!

Så da det kom til møblering, ble de møblene vi hadde fra før i stor grad dyttet inn på passende rom. Svært lite planlagt - i motsetning til da mannen og jeg flyttet inn i den gamle leiligheten. Da satt vi med skalerte tegninger og møblemodeller som vi flyttet rundt på til vi var fornøyde, og gikk virkelig inn for oppgaven. Det var dengang vi var unge og barnløse, ja.

Men nå har lysten og overskuddet til å tilpasse interiøret mer til huset kommet stadig mer. Soverommet fikk seg jo en overhaling med sengebyggingen i påsken, de to små rommene oppe skal etter planen byttes om på og tilpasses til sitt bruk til sommeren, og nå i jula kom det altså på plass mer funksjonell oppbevaring i stua. Vi endte med Ikeas Bestå-serie, så det er ikke spesielt fancy, men det gjorde umiddelbart rommet mye større og lysere, som håpet jo var. Og det ga enormt mye mer oppbevaringsplass, som heller ikke er dumt - det er virkelig helt supert å kunne skjule noen av alle lekene som til enhver tid befinner seg nede i stueetasjen, ihvertfall i noen skarve timer etter at jentene er i seng...

Skikkelige bilder kommer nok etterhvert, når vi har fått orden på ledningsspaghettien og funnet ut hva vi skal gjøre med den enorme stabelen med interiørblader som ble ryddet ut av de tidligere Billy-hyllene. Men jeg kan jo klinke til med et slags bilde av det som var her før (tatt i sommer, for jeg glemmer ganske konsekvent å ta før-bilder av slike prosjekter), samt et bilde av det nye, tatt mens kaoset fremdeles rådet i stua på første nyttårsdag.



Før hadde vi Billy-hyller med vitrinedører, en hylle med to dører på hver side av en Benno TV-benk.  Alt var i bjørkefinér, og sammen med den digre, svarte TVen (som det dessverre er vanskelig å gjøre noe med, så lenge vi har den), stjal det hele veldig mye lys fra rommet. 



Og etter: To Bestå skap/hyller med enkle, hvite dører, og TVen på veggen over.

1 kommentar:

  1. Gratulerer! Ser skikkelig fint ut :-) Mer lys og følelse av rom er godt! Nyt ny-følelsen i stua :-)

    SvarSlett