lørdag 15. juni 2013

Mer grilltilbehør!

Salaten jeg slang sammen til gårsdagens grillede ørretfilet ble så god at jeg må dele oppskriften her. Bilder ble det ikke denne gangen! (Men det ble det andre gangen, tatt med Hipstamatic, så da slenger jeg det inn!)FENNIKEL- OG FERSKENSALAT
2 store porsjoner

1 liten fennikel
1/2 liten rødløk
3 fersken
1 appelsin
En neve pinjekjerner
1 toppet ts honningsennep (jeg brukte Maille Honey Dijon)
2-3 ss god olivenolje
Salt og pepper

Skjær fennikel og rødløk i tynne skiver på mandolin. (Rødløken kan evt finhakkes og has i dressingen om man foretrekker en litt mildere løksmak.) Fileter appelsinen og klem deretter ut juicen fra skroget (brukes i dressingen). Del fersknene i båter og legg dem på grillen i noen minutter. Rist pinjekjernene raskt i panne. Bland fennikel, løk, fersken og appelsinfileter i en bolle.

Dressingen blandes av appelsinjuicen, honningsennep, olivenolje og salt og pepper etter smak, samt evt finhakket rødløk. Løken mister litt av skarpheten når den får ligge litt i den syrlige dressingen. Hell dressingen over salaten og bland godt. Ha over pinjekjernene rett før servering.

Det er ikke strengt tatt nødvendig å grille fersknene, men dersom de mangler litt på modenheten, gjør grillen dem litt søtere. Her i huset har vi dessuten en som ikke tåler fersk fersken, mens varmebehandlet går fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar